Signaler från ofantliga avstånd

Dan Pagis

168 kr

Signaler från ofantliga avstånd är den första samlingen av den israeliske författaren Dan Pagis poesi som ges ut på svenska. Översättningen är tryckt med hebreisk parallelltext.

Kategorier: , Product ID: 2333

Beskrivning

Den israeliske poeten Dan Pagis föd­des 1930 i Rădăuți i Rumänien och internerades som barn i ett arbets­läger. Efter att 1946 ha emigrerat till brittiska Palestinamandatet debu­terade han som poet på hebreiska 1959. Fram till sin död 1986 var han verksam som forskare och lärare vid Hebreiska universitetet i Jerusalem. Pagis ses idag som en av Is­raels främsta poeter.

Signaler från ofantliga avstånd är den första samlingen av Pagis poesi som översatts till svenska. Här presenteras texterna med hebreisk parallelltext. Urval, översättning och efterord av Natalie Lantz – översättare, skribent och forskare i hebreiska bibelns exegetik vid Uppsala univer­sitet.

Professor Galit Hasan­-Rokem, över­sättare av bland andra Tomas Tran­strömer och Harry Martinson till he­breiska och en av Pagis studenter, har skrivit ett personligt hållet förord.

(poesis) är Bokförlaget Faethons serie med modern lyrik. Redaktör är Daniel Pedersen.

Ytterligare information

Författare

Antal sidor

ISBN

Förord

Översättare

Bokserie

Format

Utgivningsår

Utgivningsdatum

Pressklipp

Inga pressklipp inlagda för denna titel.