Om Alpha

Alpha är en serie där filosofiska och teoretiska texter samsas med översatt skönlitteratur. Varje bok innehåller ett nyskrivet efterord som berör textens betydelse och historia.

Alla titlar trycks i 500 numrerade exemplar varav 25 är hors commerce.

Hittills utgivna titlar i serien:
Lagrarna är skurna
Lagrarna är skurna

Den unge Daniel Prince uppvaktar skådespelerskan och äventyrerskan Léa. Hon leker med honom, och han låter sig dras med – genom en kortroman som utgör ett av den modernistiska litteraturens nyckelverk

VISA TITEL
Mine-Haha
Mine-Haha

Vid sitt självmord efterlämnar lärarinnan Helene Engel ett manuskript. Det visar sig innehålla en beskrivning av hur hon själv, under namnet Hidalla, och en rad andra flickor på en avskild internatskola får en tämligen avvikande fysisk fostran helt fri från läsande och skrivande.

VISA TITEL
Medaljonger
Medaljonger

Novellsamlingen Medaljonger gavs ut strax efter andra världskrigets slut och är ett unikt dokument som rymmer några av de allra första vittnesmålen från Förintelsen. Novellerna vittnar om en enorm grymhet och är smärtsam läsning; med sin strama stil understryker de brottens fullständiga absurditet och dödens konstanta närvaro i vardagen.

VISA TITEL
Rue Ordener, rue Labat
Rue Ordener, rue Labat

Rue Ordener, rue Labatär den franska filosofen Sarah Kofmans (1934–1994) självbiografiska berättelse om sitt liv under den tyska ockupationen av Frankrike. Det är också historien om hennes far, rabbinen Berek Kofman – deporterad och mördad. Boken blev Kofmans sista.

VISA TITEL
Kvävda ord
Kvävda ord

Den franska filosofen Sarah Kofmans (1934-1994) Kvävda ord är en fragmentarisk dialog med författarna Robert Antelme och Maurice Blanchot. Samt en tyst tredje person: författarens far, rabbinen Berek Kofman, deporterad och mördad av nazisterna.

VISA TITEL

Fler serier från Faethon

Få tips om våra nyheter och evenemang