Om Poesis

Poesis är Bokförlaget Faethons serie för modern lyrik. Med fokus på svensk och översatt lyrik från 1900-talets början fram till idag.

Hittills utgivna titlar i serien:
Min röst av kväll
Min röst av kväll

I Min röst av kväll återkommer Håkan Sandell med ett versepos, en sångcykel i fyra delar. Här blandas samtid med forntid, det moderna Västeuropa med de sumeriska stadsstaterna – allt under pandemins tecken.

VISA TITEL
Ankomst till Atlantis
Ankomst till Atlantis

Tomas Venclova ses av många som en av de verkligt betydande poeterna i vår tid. Ankomst till Atlantis samlar ett drygt femtiotal dikter från 1958 till 2014 och återintroducerar den litauiske poeten på svenska. Urval, översättning, kommentarer och efterord av Alan Asaid.

VISA TITEL
Signaler från ofantliga avstånd
Signaler från ofantliga avstånd

Signaler från ofantliga avstånd är den första samlingen av den israeliske författaren Dan Pagis poesi som ges ut på svenska. Översättningen är tryckt med hebreisk parallelltext.

VISA TITEL
Ondskan in i märgen
Ondskan in i märgen

Ondskan in i märgen (Le midolla del male) blev en stor kritikerframgång när den kom på italienska 2010. Här skildras i 33 dikter hur några motståndskämpar i 1940-talets fascistiska Italien drabbas av den sadistiske Pietro Koch och hans ”torterarliga”.

VISA TITEL
på fältlatin
på fältlatin

Lutz Seiler är en av de viktigaste företrädarna för den nya tyska litteraturen efter murens fall. Han har sedan 90-talet givit ut flera diktsamlingar, noveller, essäer och en roman. på fältlatin är ett urval dikter ur samlingarna pech & blende (2000), vierzig kilometer nacht (2003) och im felderlatein (2010).

VISA TITEL

Fler serier från Faethon

Få tips om våra nyheter och evenemang