Drömberättelse

Arthur Schnitzler

140 kr

Fridolin, familjefar och framgångsrik läkare i det tidiga 1900-talets Wien, lockas sent en kväll med till ett hemligt sällskap vars nattliga orgier just tar vid. Fridolin, och snart också hans hustru, dras in i ett pärlband av förtryckta begär, hemliga passioner och erotiska fantasier. Var går gränsen mellan fantasi och verklighet? Vad gömmer sig bakom alla masker?

Kategori: Product ID: 2306

Beskrivning

Fridolin, familjefar och framgångsrik läkare i det tidiga 1900-talets Wien, lockas sent en kväll till en dödsbädd. När den döde mannens dotter där och då förklarar sin kärlek till honom skyndar han sig chockerad ut på gatan – för där att mötas av en gammal vän som lockar med honom till ett hemligt sällskap vars nattliga orgier just tar vid. Fridolin, och snart också hans hustru, dras in i ett pärlband av förtryckta begär, hemliga passioner och erotiska fantasier. Var går gränsen mellan så kallad fantasi och verklighet? Vad gömmer sig egentligen bakom alla dessa masker?

Arthur Schnitzlers kortroman från 1926 är ett deliriskt utsnitt av den rika och paradoxala värld av tankar och passioner som var sekelskiftets Wien.

I översättning av Ulrika Wallenström och med efterord av idéhistorikern Tobias Dahlkvist.

Mer information

Antal sidor

Efterord

ISBN

Format

Utgivningsår

Utgivningsdatum

Översättare

Författare

Pressklipp

Inga pressklipp inlagda för denna titel.