Fåglars jordskred

Eva Kristina Olsson och Lou Fallenius

185 kr

Eva Kristina Olsson är poet, med en rad uppmärksammade diktsamlingar bakom sig. Tillsammans med konstnären och illustratören Lou Fallenius har hon här skapat en säregen bok som passar såväl barn som vuxna. En poetisk resa genom ett landskap där allting är möjligt och naturen sjunger.

Kategori: Product ID: 5228

Beskrivning

Fåglars jordskred: en saga med bilder för små och stora barn. Sten och jag och papegojan och strutsen, havet och stenarna, ekorren och katten och lilla fågelungen, solen och månen: jag bygger en ton. Att bara bygga en ton. Och alla andra toner.

”Den här sagan skrev jag till min son Erik när han var 4-5 år, nu är Erik 37 år. Vi var på Öland och reste mellan den östra kusten med alla sina svarta! kalkstenar och den västra kusten med sina röda kalkstenar. Och så korsade vi Alvaret mitt på Öland med de tunna jordarna på kalkberggrunden och de alldeles egna och allvarliga och ibland helt översinnliga blomningarna, djuren och fåglarna. Vi gick nästan vilse. Kanske var det där vi började fantisera om papegojan och strutsen som blev Eriks vänner, de som först fick höra tonerna när Erik spelade på sin stentrumma.”

Eva Kristina Olsson är poet, med en rad uppmärksammade diktsamlingar bakom sig. Här samarbetar hon med konstnären och illustratören Lou Fallenius och tillsammans har de skapat en fascinerande och säregen bok som passar såväl barn som vuxna. En poetisk resa genom ett landskap där allting är möjligt och naturen sjunger.

Ytterligare information

ISBN

Pressklipp

Inga pressklipp inlagda för denna titel.