Hjärtklaffar från Johnson & Johnson

Valerie Fritsch

200 kr

Hur blir ett barn till ett medkännande socialt väsen, en medmänniska, om man inte kan känna smärta? Och hur återverkar tidigare trauman mellan generationer? Dessa frågor kan sägas stå i centrum för denna roman av en av den unga tyskspråkiga litteraturens främsta stilister.

Artikelnr: 9789189728004 Kategori: Product ID: 4580

Beskrivning

Hjärtklaffar från Johnson & Johnson är en roman om smärtans olika former. Å ena sidan får paret Alma och Friedrich ett barn som inte kan känna smärta. Den unga moderns konstanta oro för pojken leder till ständiga kontroller av hans kropp. Om man inte kan känna smärta, hur ska man då veta när någonting är fel? Å andra sidan lyssnar Alma till mormoderns historia, den som hon berättar från sin sjuk- och dödsbädd, hon som ingenting annat önskar än att befrias från sitt smärtfyllda lidande.  Utifrån den börjar Alma förstå sin egen tidigare oförklarliga skuldkänsla. Nu får hon höra om det som man tidigare tigit om: kriget, hungern, krigsfångenskapen, skulden, tystnaden.

Hur blir ett barn till ett medkännande socialt väsen, en medmänniska, om man inte kan känna smärta? Och hur återverkar tidigare trauman mellan generationer? Dessa frågor kan sägas stå i centrum för denna roman.

Valerie Fritsch, född 1989, arbetar som fotograf och reser i arbetet världen runt. Numera bor hon i Graz. Hennes debutroman Winters Garten nominerades till Deutscher Buchpreis 2015. Detta blev även hennes andra roman som här föreligger i svensk översättning av Linda Östergaard. Fritsch är en av den unga tyskspråkiga litteraturens främsta stilister.

Ytterligare information

ISBN

Antal sidor

Översättare

Pressklipp

Inga pressklipp inlagda för denna titel.