Leva vidare

Ruth Klüger

208 kr

I Leva vidare skildrar Ruth Klüger sitt liv under nazismen och hur hon överlevde flera koncentrationsläger. Med en osentimental stil skriver hon om den komplicerade relationen till sin mor och om hur kriget och Förintelsen påverkat henne. Ett skarpögt vittnesmål som vägrar att förenkla historien eller erbjuda falsk tröst.

Kategori: Product ID: 2322

Beskrivning

Ruth Klüger föddes 1931 i en läkarfamilj i Wien. Som elvaåring deporterades hon med sin mor till Theresienstadt. Därifrån skickades hon vidare, först till Auschwitz-Birkenau och sedan till lägret Gross-Rosen, från vilket hon under krigets sista månader lyckades fly tillsammans med sin mor. När kriget var över emigrerade Klüger till New York, och efter studier och forskning där har hon varit professor vid både Princeton och UC Berkeley.

Klüger har publicerat ett flertal böcker, både litteraturvetenskapliga och självbiografiska. Mest berömd är Leva vidare, vilken skildrar hennes liv under nazismen och hur hon överlevde koncentrationslägren. Med en osentimental stil skriver hon om den komplicerade relationen till modern och om hur kriget och Förintelsen påverkat henne. Ett skarpögt vittnesmål som vägrar att förenkla historien eller erbjuda falsk tröst.

Med efterord av Herta Müller.

Översättaren har till denna nyutgåva av Leva vidare reviderat sin översättning.

Mer information

Författare

Översättare

Antal sidor

ISBN

Format

Utgivningsår

Utgivningsdatum

Efterord

Pressklipp

Inga pressklipp inlagda för denna titel.