Utsökt kadaver

Agustina Bazterrica

Utsökt kadaver är en dystopisk skildring av en framtid där ett dödligt virus lett till att alla djur har utplånats. Förlusten av slaktdjuren har dock inte fått köttätandet att upphöra. Tvärtom. För att tillfredsställa efterfrågan på kött har man börjat avla fram människor till slaktindustrin.

Artikelnr: 9789189113534 Kategori: Product ID: 4433

Beskrivning

Utsökt kadaver är en dystopisk skildring av en framtid där ett dödligt virus lett till att alla djur har utplånats. Förlusten av slaktdjuren har dock inte fått köttätandet att upphöra. Tvärtom. För att tillfredsställa efterfrågan på kött har man börjat avla fram människor till slaktindustrin. Övergången från att äta djur till människor sker stegvis. Snart kallas det som först benämns »särskilt kött« bara »kött«. I romanen följer vi Marcos som arbetar som slakteriinspektör och som försöker hitta ett sätt att utforma sitt liv i den nya tiden. Utsökt kadaver är dock inte bara en fiktiv skildring av en framtida värld. Boken ställer också indirekt kritiska frågor om vår egen tid och vår industriella produktion av kött.

Agustina Bazterrica föddes 1974 i Buenos Aires och är idag en av de mest omtalade författarna från Argentina. Hennes andra roman Utsökt kadaver vann det prestigefyllda priset Premio Clarin Novela.

Här presenteras romanen för svenska läsare i översättning av Lina Wolff.

Ytterligare information

ISBN

Författare

Översättare

Utgivningsår

Pressklipp

Inga pressklipp inlagda för denna titel.