Crash

J. G. Ballard

200 kr

När Crash publicerades 1973 vann romanen omedelbart många läsares hjärtan och många kritikers förakt – de senare ansåg att den vittnade om urartad sexualitet och vettlösa perversioner. Men det fanns också de kritiker som hänförda menade sig läsa en studie i teknologins förmåga att omvandla det mänskliga begäret och leda det i oväntade riktningar.

Kategori: Product ID: 2310

Beskrivning

När Crash publicerades 1973 vann romanen omedelbart många läsares hjärtan och många kritikers förakt – de senare ansåg att den vittnade om urartad sexualitet och vettlösa perversioner. Men det fanns också de kritiker som hänförda menade sig läsa en studie i teknologins förmåga att omvandla det mänskliga begäret och leda det i oväntade riktningar.

Läsaren får här genom ögonen på den unge James Ballard, som just återhämtat sig från en bilolycka, lära känna Robert Vaughan, en man vars stora passion i livet är självupplevda bilkrascher. Med Vaughan som förebild börjar Ballard besatt utforska sexualitetens gränser och den våldsamma destruktionens befriande smärta.

Än så länge har hans undersökningar inte förlorat sin litterära kollisionskraft.

Ytterligare information

Författare

Format

ISBN

Översättare

Utgivningsår

Utgivningsdatum

Pressklipp

Inga pressklipp inlagda för denna titel.