Den tysta kraften

Louis Couperus

220 kr

Vid sidan av Multatulis Max Havelaarellers Nederländska Handelskompaniets kaffeauktioner (1860) är den fyrtio år yngre Den tysta kraften av Louis Couperus det stora portalverket och en given referenspunkt inom den rika nederländsk-ostindiska litteraturen.

Artikelnr: 9789189728271 Kategori: Product ID: 4772

Beskrivning

Vid sidan av Multatulis Max Havelaarellers Nederländska Handelskompaniets kaffeauktioner (1860) är den fyrtio år yngre Den tysta kraften av Louis Couperus det stora portalverket och en given referenspunkt inom den rika nederländsk-ostindiska litteraturen. Författaren var på ett första återbesök i landet där han tillbringat sina tidiga tonår. Dofter och ljud slog emot hans öppna sinnen och borgade för en dovt mättad atmosfär när han fattade pennan.

Romanen tillkom bokstavligen på ort och ställe: Couperus tillbringade några månader hos sin syster Trudy och svågern Gerard Valette, resident i Pasuruan (förebild till berättelsens Labuwangi) vid Madurasundet på östra Java. Boken utkom några veckor efter författarens återkomst till Holland på våren 1900. Den har tidigare översatts till 16 språk bland annat norska (1916) och finska (1983).

Översättning av Per Holmer och med ett efterord av Ian Buruma.

Ytterligare information

ISBN

Översättare

Efterord

Pressklipp

Inga pressklipp inlagda för denna titel.