Tidens guld

Anders Cullhed

218 kr

I essäsamlingen Tidens guld rör sig litteraturvetaren Anders Cullhed från antiken fram till modern lyrik. I tjugoen texter varvas breda kulturhistoriska perspektiv på kanon, levnadshistorier och platser med lyriska närläsningar av bland andra Horatius, Francesco Petrarca, Tua Forsström, Erik Lindegren och Alejandra Pizarnik.

Kategori: Product ID: 799

Beskrivning

“När de gör röster ur det förflutna hörbara och meningsfulla för oss, kan de kasta ett främmande ljus över oss själva och vår egen samtid. De låter oss förstå – ibland för stunden, ibland för gott – att vi inte står ensamma i historien, inte är stöpta i ett enda stycke, inte dömda att förbli dem vi är.”

I Tidens guld samlas tjugoen essäer som vaskar fram äldre klassiker och nyare författarskap ur den västerländska och svenska litteraturens historia. Volymen varvar breda kulturhistoriska perspektiv på kanon, levnadshistorier och platser med lyriska närläsningar av bland andra Horatius, Francesco Petrarca, Tua Forsström, Erik Lindegren och Alejandra Pizarnik.

Anders Cullhed är professor emeritus i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet och preses i Kungliga Vitterhetsakademien.

Ytterligare information

Författare

ISBN

Format

Utgivningsår

Antal sidor

Pressklipp

Inga pressklipp inlagda för denna titel.