Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

En kväll om Dan Pagis, Anna Rydstedt och Tomas Venclova

2018-09-05 @ 19.00 - 20.30

I början av sommaren publicerades den första svenska tolkningen av den israeliske poeten Dan Pagis på svenska. Pagis föddes i Rumänien och utvandrade efter andra världskriget till Israel där han inledde sitt författarskap på hebreiska. Han tillhör en av de mest respekterade och inflytelserika israeliska poeterna och hans lyrik behandlar både Europas historia, judisk tradition och Israel som land.

Signaler från ofantliga avstånd innehåller ett förord av Galit Hasan-Rokem som var nära vän och kollega med Pagis. Poesin är översatt av Natalie Lantz och har hebreisk parallelltext. Under kvällen kommer Lantz att berätta om sitt arbete med att översätta från hebreiska och om Dan Pagis poesi i allmänhet. Isidore Abramowicz kommer att läsa och sjunga Pagis lyrik på hebreiska.

Som inledning på kvällen kommer även boken Samlade dikter av Anna Rydstedt att presenteras. Jonas Ellerström talar om Rydstedt och utdrag ur boken läses. Dessutom kommer Daniel Pedersen att kort presentera den nyutkomna boken Ankomst till Atlantis av den litauiske poeten Tomas Venclova.

Vin och lite tilltugg serveras.

Välkomna till en kväll med ord, sång och samtal!

Detaljer

Datum:
2018-09-05
Tid:
19.00 - 20.30
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/247830785938066

Plats

Söderbokhandeln Hansson & Bruce
Götgatan 37
Stockholm, Sverige SE
+ Google Map