Det inre gettot

200 kr

Det inre gettot är Santiago H. Amigorenas roman om sin morfar Vincente Rosenberg som lämnar Polen för att bosätta sig i Argentina. Med krigsutbrottet 1939 kommer frågorna om vad som sker med hans kvarvarande släkt. Det inre gettot utkom 2019 och vann ett flertal priser, både i Frankrike och internationellt.

Kategori: Product ID: 4661

Beskrivning

Det inre gettot är Santiago H. Amigorenas roman om sin morfar Vincente Rosenberg som lämnar Polen för att bosätta sig i Argentina. Där bildar han familj och börjar leva ett vanligt liv. Med krigsutbrottet 1939 kommer frågorna om vad som sker med hans kvarvarande släkt. På avstånd genomlider han krigsåren utan någon egentlig vetskap om deras öde. Smärtan över att inte kunna hjälpa dem märker honom djupt, förändrar hans liv.

Santiago H. Amigorena föddes 1962 i Argentina, men bor sedan 1973 i Frankrike där han verkar som regissör, manusförfattare, producent och författare. Han har publicerat ett flertal romaner efter debuten med Une enfance laconique (En lakonisk barndom) 1998. Det inre gettot utkom 2019 och vann ett flertal priser, både i Frankrike och internationellt. Detta är den första romanen av Amigorena på svenska.

Ulla Bruncrona har översatt.

Ytterligare information

ISBN

Pressklipp

Inga pressklipp inlagda för denna titel.