En senkommen resa

Daan Heerma van Voss

154 kr

En senkommen resa kom till 2015 i samband med 70-års-minnet av Auschwitz befrielse. Den tar sin utgångspunkt i författarens nära vän och namne Daan de Jong, dennes säregna liv och sammansatta familjehistoria. En historia som är unik men också en bland många, starkt präglad av andra världskriget och Förintelsen. Med dov ironi vittnar författaren om nutiden och dess stundtals skeva spegling av det förflutna, och söker uttryck för en yngre europeisk generations syn på kriget, ett sökande som tar honom till Auschwitz-Birkenau.

Kategorier: , Product ID: 2326

Beskrivning

»Ett gripande, smärtfyllt och subtilt verk.« Amos Oz

En senkommen resa kom till 2015 i samband med 70-års-minnet av Auschwitz befrielse. Den tar sin utgångspunkt i författarens nära vän och namne Daan de Jong, dennes säregna liv och sammansatta familjehistoria. En historia som är unik men också en bland många, starkt präglad av andra världskriget och Förintelsen. Med dov ironi vittnar författaren om nutiden och dess stundtals skeva spegling av det förflutna, och söker uttryck för en yngre europeisk generations syn på kriget, ett sökande som tar honom till Auschwitz-Birkenau. På samma gång vemodig biografisk samtidskommenterande essä och svart humoristisk reseskildring är det ett verk som vägleds av en uppfordrande röst och en dröjande blick, på spaning efter en tid som flytt genom den tid som är.

Daan Heerma van Voss är född 1986 i Amsterdam, där han fortfarande är bosatt och verksam som författare och journalist. Han har gett ut en rad uppmärksammade romaner och översatts till era språk. Sedan tidigare finns hans Det sista kriget på svenska.

Mer information

Författare

Antal sidor

ISBN

Format

Översättare

Utgivningsår

Utgivningsdatum

Pressklipp

Inga pressklipp inlagda för denna titel.