Mahler: en musikalisk fysionomi

Theodor W. Adorno

219 kr

Med denna bok inleds en ännu pågående omvärdering av Gustav Mahlers musik. Det är också en bok som intar en särställning i Theodor W. Adornos författarskap. Mer än någon annanstans sätter Adorno här sin filosofi på spel i mötet med musiken. Den »långa blick« han finner hos Mahler är också hans egen, vänd bakåt i ett försök att frilägga en annan relation mellan det förflutna och nuet.

Kategorier: , Product ID: 3642

Beskrivning

Med denna bok inleds en ännu pågående omvärdering av Gustav Mahlers musik. Mahlers enastående förmåga att använda de traditionella formerna på ett sätt som tvingar dem bortom sig själva gör honom, slår Adorno fast, till en centralgestalt i den tidiga modernismen. Detta är också en bok som intar en särställning i författarens eget verk. Mer än någon annanstans sätter Adorno här sin filosofi på spel i mötet med musiken. Den »långa blick« han finner hos Mahler är också hans egen, vänd bakåt i ett försök att frilägga en annan relation mellan det förflutna och nuet.

Mahler: en musikalisk fysionomi, ursprungligen utkommen 1960, är första titeln i bokförlaget Faethons serie med ett översatt urval av Adornos texter om musik.

Ytterligare information

ISBN

Antal sidor

Översättare

Utgivningsår

Format

Pressklipp

Inga pressklipp inlagda för denna titel.