Robert Walser

Robert Walser (1878–1965) var en schweizisk författare och särling. När han 1933 skrev in sig på mentalsjukhus betraktades han av många som en av samtidens främsta tyskspråkiga diktare.

Faethon gav 2019 ut prosaberättelsen Promenaden samt Betydande människor kallar mig ett barn, ett urval av Walsers omfattande litterära kvarlåtenskap, de så kallade ”mikroskrifterna”.

Utgivning på Faethon

Betydande människor kallar mig ett barn
Betydande människor kallar mig ett barn

Efter Robert Walsers död 1956 uppdagades 526 blad skrivna med millimeterstor handstil. Den dechiffrerade texten som består av korta betraktelser, pjäsutkast, kommentarer, noveller och en hel roman omfattar kring 4000 boksidor. Här presenteras ett urval av dessa mikroskrifter som vittnar om Walsers märkliga författargärning. En bildbilaga innehåller faksimil av originaltexten.

VISA TITEL
Promenaden
Promenaden

Den schweiziske författaren Robert Walser (1878–1956) var en särling som gick sina egna vägar på såväl Berlins gator och den schweiziska landsbygden som genom den tyska prosans vindlingar. Han räknas till modernismens viktigaste författare och hittar idag allt fler nya läsare.

VISA TITEL

Vill du få vårt nyhetsbrev?